Naar de startpagina

Op het moment dat je een diagnose te horen krijgt, gebeurt er heel veel van binnen. Je gaat je voorstellen wat je hebt, wat er met je lichaam aan de hand is. Je gaat letten op bepaalde delen van je lichaam. Ook ga je een beeld vormen van wat je te wachten staat. Op het moment dat het plaatje gevormd is en je krijgt te horen dat je heel wat anders hebt, kan dat soms een opluchting zijn maar ook verwarring stichten. Als je goede voorlichting krijgt bestaat de kans dat je je veiliger voelt.

 
Preventieve informatie kan leiden tot beter zorggedrag en verstandiger omgaan met risico's. Juist het vroegtijdig herkennen van signalen draagt bij aan een betere voorbereiding en behandeling. Belangrijke reden om multimedia te gebruiken is dat er altijd een grotere hulpvraag is dan behandelaars. Daardoor kun je met beperkte informatiekosten een maximaal aantal mensen helpen. Tweede belangrijke reden is dat men informatie thuis nog eens na kan kijken met elkaar. Je kunt het dan beter op je laten inwerken.
Zoekt u naar audiovisuele ondersteuning?
De hier getoonde beeldroute is een algemeen voorbeeld. U bepaalt zelf welke filmpjes u wilt in welke volgorde. Of u wilt een mix van filmpjes van eigen bodem en bijvoorbeeld ervaringdeskundigen aan het

woord. Voorbereiden, opnemen en opleveren kan in een beknopte periode gerealiseerd. Onderstaande impressie is slechts een deel van het aantal cardiomodules die bij dit onderwerp horen. U kunt kiezen voor modulaire oplossingen op maat zoals in de hieronder getoonde matrix.

Hartonderzoek
  Waarom een polsbandje? Fietstest Doppleronderzoek Hartfilmpje (ECG) Katheterisatie
Uitleg hart  
  Uitleg werking hart Uitleg omleiding Uitleg Bioklep Uitleg kunstklep  
Opname voor
de operatie
  Opnamegesprek Uitleg kamer Medicijnen bespreken Gesprek en onderzoek door zaalarts Gesprek over uw narcose
Operatie en
intensive care
  Gesprek voor de operatie Naar de operatiekamer Uitleg intensive care Gastvrouwopvang
Terug op de
afdeling
  Ademhalingsinstructie Wondverzorging Eerste keer uit bed Foto aan bed (ECG) Eerste keer lopen
Ontslag en
revalidatie
   
  Ontslaggesprek Revalidatie Revalidatie eigen ziekenhuis    

Ons nieuwe project Me2You (Ik vertel aan jou) is voor iedereen. We hebben allemaal recht op de beste informatie dus ook recht op de beste communicatie. Op dit toekomstige platform willen initiatiefnemers professioneel gemaakte informatie plaatsen om doelgericht te informeren om dwalen over het web en versnipperde informatie te beperken. Elke aandoening groot of klein verdient informatie. Maar zeker ook andere belangwekkende ontwikkelingen in de zorg die onder de aandacht behoren te komen. Dus iedereen is uitgenodigd contact op te nemen die denkt dat zijn/haar aandoening meer aandacht verdient maar ook om anderen te helpen in de toekomst.
Hoe doen we het en wat is het resultaat?
Eerst maken we persoonlijk kennis. Vervolgens bereiden we nauwgezet voor. Eventueel maken we proefopnamen om kennis te maken met onze methode. Werkafspraken en toelichtingen zetten we on-line. Via een controlesite (zoals hieronder getoond) kunnen resultaten 24/7 worden beoordeeld
Compilatie voorbeelden deels door de ogen van een patiënt
Kan ik de informatie op alle dragers bekijken?
Alstublieft... enkele praktijkvoorbeelden
Angst en onzekerheid wordt sterk bepaald door een tekort aan gerichte beeldinformatie.
Ook fabrikanten moeten hun nieuwe ontwikkelingen en ondersteuning kunnen uitleggen.
Vertel het aan elkaar via de nieuwe media. Daar kan iedereen van leren. Help elkaar met een goeie nazorg.
Audiovisuele zorgverlening bespaart tijd dus kosten maar vooral besparing op angst en onzekerheid.
Dialyse
Longartsen Apeldoorn
Goed communiceren = vertellen wat je doet
Beter communiceren = laten zien wat je doet